Főoldal

És hogy miért hozzám forduljon, ha büntetőjogi ügyvéd szükséges jogi problémája megoldásához:

MERT RENDŐR FŐTISZTKÉNT, MAJD VÉDŐÜGYVÉDKÉNT IMMÁR KÉT ÉVTIZEDE   BÜNTETŐÜGYEKET VIZSGÁLOK ÉS GONDOSKODOM A TISZTESSÉGES ELJÁRÁSHOZ VALÓ ALKOTMÁNYOS JOG ÉRVÉNYESÜLÉSÉRŐL.

20181217 Dr. Györei Péter ügyvéd, szakjogász.

A tapasztalt és megbízható büntető ügyvéd és védőügyvéd egyik legjobb iskolája:

A Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán r. alezredes rangban, kiemelt főnyomozóként közvetlen tapasztalatot nyertem a legnagyobb, kiemelt  jelentőségű korrupciós és csalási büntető eljárásokban.

megbízható és korrekt büntető ügyvéd védő
Megbízható és korrekt büntető ügyvéd, védő

A kitüntetéses és kiváló minősítéssel megszerzett angol nyelvű szakjogászi képesítéseim (Európa-jogi szakjogász (angol nyelvű) képzés (Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog és Államtudományi Kar),  Angolszász jogi szakértő és jogi szakfordító szakjogász  (Szegedi Tudományegyetem,  Összehasonlító Jogi Intézet) biztosítják, hogy a nagy hagyományokra épülő külföldi büntető jogrendszerek doktrínáinak fényében tudjam értékelni a magyarországi büntetőeljárásokat.

A hatékony védőügyvéd számára elengedhetetlenül szükséges széles spektrumú ismeretek:

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság, Felderítő Főosztály kiemelt főnyomozójaként több éves tapasztalatot szereztem a hazai és külföldi bűnszervezetek viszonylatában folytatott titkos nyomozásokban és nyílt büntetőeljárásokban.

A büntetőjogi ügyvéd tudásának  garanciája:

Jogi tudásomat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett cum laude minősítésű jogi diploma és jeles minősítésű szakvizsga tanúsítja.

A büntetőjog és büntető eljárás gyakorlati alapjai:

Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Kapitányságának nyomozójaként számtalan bűnügy (csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, stb.) nyomozásában vettem aktívan részt, majd a Gazdaságvédelmi Alosztály vezetőjeként irányítottam a nyomozásokat.

Ajánlott írásaim:

A darnózseli hentes ítélete egy csapással zúzta szét a VV Fanni-gyilkosság vádlottjának reményeit

A pedofil milliárdos hálózata Magyarországig elért

Győri gyermekgyilkos: a végzetes szakvélemény

Miért baj, ha a bűnözők kártérítést kapnak?

A darnózseli hentes és a tökéletes bűntény

A Hableány tragédiája: felháborító koreai követelések

A “soroksári futónő” gyilkosa: 5 évvel ezelőtt kellett volna megfogni?

A kutya, aki törvényt írt

VV Fanni halála és a Durst-védelem

Házkutatás bírói engedély nélkül? Magyarországon ezt is lehet!

VV Fanni: Megér az igazság 300 milliót?

Miért ölte meg magát a 17 éves magyar szépségkirálynő?

Marian Cozma családját cserbenhagyták

Drogsziget Budapesten

Autós rodeo Fiat Puntóval: Így győzött az igazság a Rezesova ügyben

Miért ugrott a halálba a Lánchídról az angol arisztokrata?

Korrupt rendőrök a maffia zsoldjában

Hogyan üldözzük a drogmaffiát?

Taktikai hiba a VV Fanni nyomozásban?

VV Fanni esete – ha nincs holttest, nincs bűncselekmény?

Igazságos volt-e a Viszkis Rabló büntetése?

Ronaldo börtönbe mehet nemi erőszakért?

A védőügyvéd ars poeticája:

A mai felgyorsult tempójú és kegyetlenül eredményorientált világban sokakkal előfordul, hogy szándékukon kívül is elkapja őket egy-egy büntetőeljárás forgószele. A tanúként vagy gyanúsítottként büntető procedúra részeseivé váló személyek túlnyomó többsége nem a társadalom ellensége; pillanatnyi megingás, a sors szeszélye sodorta őket rendőrség, ügyészség, bíróság Szküllái és Kharübdiszei közé.  Az adott ügyben mindenkinek el kell számolnia, de fair módon, az ártatlanság vélelmének, a büntető eljárás garanciáinak, és nem utolsó sorban az emberi méltóság alapértékének tiszteletben tartásával.

Védőügyvédként kettős vezérelvet vallok: az emberiesség és az igazságosságra törekvés mércéjének alkalmazását a személyek és szituációk értékelése során. Mindannyian esendő emberek vagyunk, néha botlunk is, kisebbet, nagyobbat. A védőügyvéd elsőrendú és legszebb feladata, hogy igyekezzék elérni, hogy védence ne hulljon ki a pozitív társadalmi környezetből, ne érje olyan büntetés amely által esetlegesen végleg elveszhet a társadalom számára.

Az igazságosságra törekvés elve alatt azt értem, hogy saját szféránkban, egyéni “hatáskörünkben” igyekezzünk mindenkit igazságosan, reálisan, emberként megítélni – függetlenül az éppen uralkodó többségi állásponttól, társadalmi divatoktól-indulatoktól. A nagy római jogtudóssal, Ulpianussal együtt vallom: “Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere”, azaz: “Tisztességesen élni, senkit nem bántani, mindenkinek azt adni, ami jár neki”.

Akkor tudok jó szívvel megbízást elfogadni egy ügyféltől, ha érzem sugárzó emberségét, amely alapot ad rá, hogy a szubjektív igazságosságra törekvő embertársai úgy értelmezzék az objektív jogot, hogy az lehetővé tegye a  próbahelyzetbe került egyén közösségben maradását. Ettől kezdve a védőügyvéd szép feladata és kihívása, hogy a jog kovácsaként úgy izzítsa, hevítse az objektív jog hideg szabályait, hogy azok az érvek,  heves viták tüzében formálódjanak, és az igazság öntőformájában nyerjenek helyes értelmezést, amely felszabadítólag hat nemcsak a büntetőeljárás harapófogőjába került egyénre, hanem a “másik oldalon” álló rendőrök, nyomozók, ügyészek, bírák lelkére is, hiszen tévedés lenne azt hinni, hogy egy bűnvádi per csak a vádlott pszichéjén hagy nyomot.

Tapasztalt büntető jogász, büntető ügyvéd segítsége elengedhetetlen