Miért ugrott a halálba a Lánchídról az angol arisztokrata?

Nemesi származás, kokainra költött családi vagyon, orgiák Fájdalom Úrnővel, bérházasság, és az utolsó állomás: a sóhajok hídja Budapesten.

Végállomás: Budapest

A lánchídi ugrás jól szimbolizálja, milyen magasságokból milyen riasztó mélységekbe zuhant rövid élete során William Sinclair, aki 2018 szeptember elején vetette le magát a Lánchídról.

Sinclair nagyapja Winston Churchill első világháborús harcostársa, és egyben az Egyesült Királyság egyik legnagyobb földbirtokosa volt. A második világháborúban légügyi miniszterként szót emelt Drezda bombázása ellen.  Szolgálataiért Thurso vikomtjaként foglalhatott helyet a Lordok Háza nemesei között.

Unokája inkább a kilencvenes évekbeli London bulinegyedében tüntette ki magát, elsősorban kiemelkedő alkohol- és kokainfogyasztásával.

A Fájdalom Úrnője

William “megállapodása” sem volt botránytól mentes: élettársa és fiugyermeke anyja a jamaikai származású Natalie Rowe  lett, akit a londoni demi-monde Fájdalom Úrnője néven ismert (és félt).  A Fájdalom  Úrnője – az általa menedzselt Fekete Szépségek nevű escort-ügynökség – ugyanis olyan férfiakra specializálódott, akik elvárták, hogy a hölgyek kemény kézzel bánjanak velük, és ezért a szakmunkáért hajlandóak (és képesek) is voltak legalább 100.000.- Ft óradíjat fizetni. 

Natalie-t az első időkben elbájolta William jó megjelenése, humora, hogy képes volt a Soho egy elegáns borszalonjában felugrani az asztalra, hogy Shakespeare-t szavaljon az ámuló közönségnek.

A kokain helyét azonban átvette a crack, és William viselkedése egyre kontrollálhatatlanabbá vált; miután egy veszekedéshez már rendőrt is hívni kellett, Natalie szakított a fiúval.

Küzdelem a drogokkal

Ettől kezdve a lejtő egyre csúszósabb lett. A pénzhiány miatt William 1994-ben arra is hajlandó volt, hogy 1000 font fizetségért névházasságot kössön egy Stasha nevű csinos jugoszláv hölggyel, akinek egyébként távoznia kellett volna  az Egyesült Királyságból.

Noha Natalie szerint William 2015-ben sikeres elvonón esett át, és azóta “tiszta”, az elmúlt évek lánchídi ugrásai és halálesetei felvetik a kérdést, mi vezetett a tragédiához:  tragikus kimenetelű csínytevés, alkohol vagy drog által hajtott ámokfutás, vagy egy kudarcba fúlt élet szándékos lezárása?

Sóhajok hídja

A Lánchídhoz az elmúlt években több rejtélyes eltűnés és haláleset is kapcsolódott.

A 22 éves Ophélie Bretnacher táskáját és mobiltelefonját 2008 december 4. -én találta meg a Lánchídon két olasz fiatalember.  A  22 éves francia egyetemista holttestét két hónappal később, a csepeli MAHART kikötőraktár egyik öblében fedezték fel. A nagy port felvert ügyben a rendőrség 2014-ben szüntette meg a nyomozást, mivel az ügyben “nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”.

Ophelie Bretnacher (Blikk)
Ophelie Bretnacher (Blikk)

A 2013. szilveszter éjszakáján a barátaival az Ötkertben üldögélő 23 éves  Daniel Gliksten  kabát nélkül, sietve távozott a szórakozóhelyről. A  térfigyelő kamerák még látták, amint  felsétál a Lánchídra, ezt követően azonban nyoma veszett. Holtteste három hónap múlva Dunaújvárosnál került elő.

A halottkém jelentése szerint Daniel Gliksten halálának pontos körülményei a holttest állapota és a szemtanúk hiánya miatt már valószínűleg soha nem lesznek megállapíthatóak.

Sinclair (Daily Mail)
Sinclair (Daily Mail)

 

William Sinclair (Daily Mail)
William Sinclair (Daily Mail)

Dr. Györei Péter büntető ügyvéd

Ajánlott írásaim:

A pedofil milliárdos hálózata Magyarországig elért

Győri gyermekgyilkos: a végzetes szakvélemény

Miért baj, ha a bűnözők kártérítést kapnak?

A darnózseli hentes és a tökéletes bűntény

A Hableány tragédiája: felháborító koreai követelések

A “soroksári futónő” gyilkosa: 5 évvel ezelőtt kellett volna megfogni?

A kutya, aki törvényt írt

VV Fanni halála és a Durst-védelem

Házkutatás bírói engedély nélkül? Magyarországon ezt is lehet!

VV Fanni: Megér az igazság 300 milliót?

Miért ölte meg magát a 17 éves magyar szépségkirálynő?

Marian Cozma családját cserbenhagyták

Drogsziget Budapesten

Autós rodeo Fiat Puntóval: Így győzött az igazság a Rezesova ügyben

Miért ugrott a halálba a Lánchídról az angol arisztokrata?

Korrupt rendőrök a maffia zsoldjában

Hogyan üldözzük a drogmaffiát?

Taktikai hiba a VV Fanni nyomozásban?

VV Fanni esete – ha nincs holttest, nincs bűncselekmény?

Igazságos volt-e a Viszkis Rabló büntetése?

Ronaldo börtönbe mehet nemi erőszakért?

20181217 Dr. Györei Péter ügyvéd, szakjogász.