VV Fanni halála és a Durst-védelem

Belátható időn belül bíróság elé kell állítani a VV Fanni ügy gyanúsítottját, mivel csak nagyon kivételes esetben dönthet úgy az ügyészség, hogy a kihallgatástól számított két éven túl is folytatja a nyomozást B. László ellen. A vádhatóság azonban valószínűleg ki fogja használni a rendelkezésére álló határidő minden másodpercét, abban a reményben, hogy annak lejártáig előkerül Novozánszki Fanni – holtan vagy élve.

Holttest hiányában mindenekelőtt azt kell majd bebizonyítani – kétséget kizáróan –, hogy Fanni már nincs életben. Ez sem lesz egyszerű, de innentől kezdve az ügyészek dolga csak nehezedni fog. Ha a legsúlyosabb bűncselekményt célozzák meg, akkor azt is be kell bizonyítaniuk, hogy B. László szándékosan ölte meg Fannit. Holttest hiányában viszont a védelemnek tág tere nyílik olyan védekezések előadására, amely szinte teljes mértékben mentesíti a gyanúsítottat a büntetőjogi felelősség alól.

“VV Fanni halála és a Durst-védelem” bővebben

Michael Jackson: szexuális ragadozó vagy áldozat?

Michael Jackson 1989-ben „elcsábított” egy hét éves kisfiút, akivel aztán több, mint fél évtizeden át szexuális kapcsolatot tartott fenn. Jackson perverz játékokra tanította, alkoholra szoktatta, sőt „összeházasodott” vele egy titkos ceremónia keretében. Ezt állítja a nagy port felvert „Neverland elhagyása” című dokumentufilmben az egykori kisfiú, a ma 37 éves Wade Robson. A férfi egyébként saját jogon is hírnévre tarthat igényt: elismert hip-hop táncművészként ő koreografálta az N’Sync fiúcsapat és Britney Spears előadásainak táncbetéteit.

Az ausztrál kisfiú már öt évesen sikert aratott egy Brisbane-i táncversenyen: itt találkozott először Michael Jacksonnal, akinek meghívására családjával együtt rendszeres látogatója lett a popsztár Neverland nevű kaliforniai „meseházának”, majd 1991-ben édesanyjával és nővérével végleg Los Angelesbe költöztek.

Álomország fénykorában
Álomország fénykorában (Daily Mail)

“Michael Jackson: szexuális ragadozó vagy áldozat?” bővebben

Miért ölte meg magát a 17 éves magyar szépségkirálynő?

Farkas a kertek alatt

1985-ben még “népi demokrácia”volt Magyarországon, de a vadkapitalizmus farkasai már az országon belül voltak. E kiéhezett vadak első áldozatai közé tartozott a 16 évesen szépségkirálynővé választott Molnár Csilla Andrea.

A királynői koronát 1985 október 5-én helyezték Csilla fejére. Kilenc hónap múlva a királynő halott volt.

The Show Must Go On

Magyarországon 1929-től rendeztek évente Miss Hungary választást.  A II. világháborút azonban 40 év mosolyszünet követte, mígnem 1985-ben vállalkozó szellemű pártapparátcsikok az új idők és a pénz szagát megérezve felelevenítették a szépség ünneplésének nemes hagyományát.

Azt, hogy a szervezőket immár nem tartották fogságukban a szocialista erkölcs idejétmúlt skrupulusai, az is jelezte, hogy tárt karokkal fogadták a Molnár Csillához hasonló 16 éves gyereklányok jelentkezését is.

“Miért ölte meg magát a 17 éves magyar szépségkirálynő?” bővebben

Ronaldo börtönbe mehet nemi erőszakért?

Cristiano Ronaldo 2009. június 12-én, egy Las Vegas-i diszkó VIP részlegében ismerkedett meg az akkor 25 éves Kathryn Mayorgával. A hölgy egy barátnőjével, Ronaldo pedig sógorával és unokatestvérével érkezett a buliba. A csodacsatárnak volt mit ünnepelni: ezen a nyáron került a Manchester Unitedtől a Real Madridhoz 94 millió eurós rekordösszegért.

Ronaldo és Kathryn Mayorga Las Vegasban
Ronaldo és Kathryn Mayorga Las Vegasban

“Ronaldo börtönbe mehet nemi erőszakért?” bővebben

Miért ugrott a halálba a Lánchídról az angol arisztokrata?

Nemesi származás, kokainra költött családi vagyon, orgiák Fájdalom Úrnővel, bérházasság, és az utolsó állomás: a sóhajok hídja Budapesten.

Végállomás: Budapest

A lánchídi ugrás jól szimbolizálja, milyen magasságokból milyen riasztó mélységekbe zuhant rövid élete során William Sinclair, aki 2018 szeptember elején vetette le magát a Lánchídról.

“Miért ugrott a halálba a Lánchídról az angol arisztokrata?” bővebben

A “soroksári futónő” gyilkosa: 5 évvel ezelőtt kellett volna megfogni?

A rendőrség a napokban “elfogta” R. Szilvesztert, aki a gyanú szerint 2013. szeptember 25-én bestiális módon meggyilkolta a sajtó által “soroksári futónő”-ként ismertté tett Gyurik Krisztinát.

Mint megtudhattuk, a gyanúsított 2013 óta börtönben ül; néhány héttel a gyilkosság elkövetése után kezdte meg a hírek szerint rablásért kapott hét éves büntetésének letöltését.

Óhatatlanul is felvetődik a kérdés: az R. Szilveszter “rabosításakor” levett DNS-minta miért nem találkozott a soroksári gyilkosság helyszínén talált DNS-sel – legalább 4-5 évvel ezelőtt?

“A “soroksári futónő” gyilkosa: 5 évvel ezelőtt kellett volna megfogni?” bővebben

Autós rodeo Fiat Puntóval? Így győzött az igazság Rezesova perében

Eva Rezesová 170-180 km/óra sebességgel száguldó BMW X5-ös terepjárója 2012. augusztus 21-én hajnalban öklelt fel az M3-as autópályán egy kis Fiat Punto-t, amely 100 km/óra sebességgel haladva éppen egy nyergesvontatót előzőtt. A Fiatban két idősebb házaspár utazott, akik közül hárman a kisautót elnyelő lángtengerben lelték halálukat, egyikük pedig nem sokkal később a kórházban hunyt el.

Az ügyészség több ember halálát okozó ittas járművezetésért bűncselekmény miatt emelt vádat a szlovák milliomosnő ellen.

“Autós rodeo Fiat Puntóval? Így győzött az igazság Rezesova perében” bővebben

Hogyan üldözzük a drogmaffiát?

„Elfogták a budapesti drogbárót és társait!”, „Óriási drogfogás Budapesten!” „Budapesti drogmaffiát számoltak fel!”, “Hatalmas drogmaffiát kapcsoltak le a rendőrök Nógrádban!”

A könnyen lelkesülő sajtóban rendszeresek a fentiekhez hasonló diadalmas híradások a drogellenes háború frontján aratott győzelmekről.

A cikkeket elolvasva aztán kiderül, hogy a „drogbáró” egy háromtagú marijuana-termesztő csapat vezetője, a “hatalmas” drogmaffiától pedig “csaknem egy kilogramm” különböző színű port és kristályos anyagot sikerült lefoglalni. 

Előfordul persze, hogy tényleg komoly mennyiségű és fajtájú kábítószer (heroin) lefoglalásáról olvasunk – ennek helyszíne azonban általában Nyugat-Európa.

Miképp tudnánk – a sikerpropagandán túllépve  – hiteles képet alkotni a drogellenes háború valódi eredményeiről?

Úgy, hogy megnézzük, mennyit sikerül megszerezni abból, amit a drogmaffia nem akar odaadni a rendőrségnek:

  • drágán előállítható, értékes heroin

  • sokmilliárdos drogprofit

  • a drogmaffia keresztapái

“Hogyan üldözzük a drogmaffiát?” bővebben

Marian Cozma családját cserbenhagyták

Marian Cozma egyik gyilkosát a napokban csendben kiengedték a fogházból, az áldozat családja azonban a mai napig nem látott egy fillért sem abból az összesen 226 millió forintos kártérítésből, amit  különféle bíróságok ítéltek meg a halálra késelt sportoló hozzátartozóinak.

Marian Cozma édesapja kétségbeesésében már azzal is fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát a magyar konzulátus előtt  a család ügyvédje pedig azon kesereg, hogy hiába írja a végrehajtási kérelmeket, a hatóságok még a bűnügyi költséget sem tudták behajtani az elkövetőkön.

A bíróságok és a magyar állam egyéb hatóságai pedig sajnálkozva tárják szét a kezüket: a sokmilliós kártérítéseket kiszabtuk, azon nem tudunk segíteni, hogy a gyilkosok nem rendelkeznek megfelelő vagyonnal.

Ugyan mi haszna van az ilyen nagyvonalú ítéleteknek, ha már azok kiszabáskor tudni vagy sejteni lehet, hogy az áldozat sohasem fog megfelelő elégtételt kapni? Mivel lehetne rászorítani az államot, hogy ne csak a hangzatos szólamok szintjén álljon az áldozatok mellé, hanem garantálja káruk megtérülését?

“Marian Cozma családját cserbenhagyták” bővebben