A pedofil milliárdos hálózata Magyarországig elért

A titokzatos körülmények közt meghalt amerikai milliárdos pedofil bűnszervezete kontinenseket hálózott be. Magyarországon is vadásztak a fiatal lányokra.

A szupergazdag Jeffrey Epstein 2019. júliusi letartóztatása több évtizedes ámokfutást zárt le, melynek során a pedofil bűnöző több száz kiskorú lányt rontott meg, valamint Európa és Amerika legbefolyásosabb politikusainak és üzletembereinek tucatjait csalhatta „mézcsapdába” és tette őket zsarolhatóvá.

A fiatal lányoknak Epstein New Yorki palotájában vagy magánszigetén kellett mulattatniuk prominens vendégekeiket, akik azonban valószínűleg nem szórakoztak volna olyan felhőtlenül, ha tudják, hogy titkos kamerák rögzítik minden mozdulatukat. A felvételeket Epstein zsarolásra használhatta, illetőleg arra, hogy továbbadja különféle államok titkosszolgálatainak.

Pedo Island - Jeffrey Epstein magánszigete
Pedo Island – Jeffrey Epstein magánszigete

Az igazság malmai

A befolyásos üzletember feltehetőleg az amerikai állambiztonsági szervekkel ápolt jó kapcsolatának köszönhette, hogy sokáig érinthetetlen maradt, noha az elmúlt másfél évtized során több kiskorú áldozata is kezdeményezett ellene polgári és büntető eljárást is. Az amerikai igazságszolgáltatás szégyene, hogy amikor a hatóságok 2008-ban már kénytelenek voltak fellépni ellene, és megvádolni 36 kiskorú lány megrontásával, a szövetségi ügyészséggel kötött – és közfelháborodást keltő – vádalku eredményeként csak két rendbeli „kiskorú prostitúciójának elősegítése” bűntettet kellett beismernie. A kiszabott nevetségesen kevés, 13 hónapos büntetés ideje alatt is csak éjszakára kellett bevonulnia a Palm Beach-i fogházba, napközben szabadon mozoghatott az általa fizetett seriffhelyettesek őrizete alatt. Az ügyészség arra is kötelezettséget vállalt, hogy a későbbiekben sem indítanak eljárást a feltárt bűncselekmények miatt sem Epstein, sem pedig esetleges ismeretlen bűntársai ellen.

Az ügyészségi bűnpártolás miatti közfelháborodás csak egy évtizeddel később 2019-ben vezetett oda, hogy a vádalkut megkötő Alexander Acosta szövetségi ügyész – immár Donald Trump munkaügyi minisztereként – lemondásra kényszerült, miután képtelen volt megmagyarázni, miért bánt kesztyűs kézzel Epsteinnel, amikor ugyanazon időszakban éppen az ő hivatala küldött 30 évre fegyházba elkövetőket hasonló bűncselekményekért. Acosta magát mentegető nyilatkozata szerint egyébként az Epstein-féle vádalkut igazságügy minisztériumi szinten kellett jóváhagyatni – ami persze csak még rosszabb fényt vet a megumbuldázott ügyletre.

Epstein és Trump
Epstein és Trump

Barátok és üzletfelek

Epstein „barátai és üzletfelei” közé olyan notabilitások tartoztak, mint Bill Clinton, Donald Trump, Ehud Barak, Woody Allen, Harvey Weinstein, Alan Derschowitz sztárügyvéd, Larry Summers ex-pénzügyminiszter, és még számos egyéb politikus és nagyvállalkozó.

Az egykori barátok több-kevesebb sikerrel igyekeznek elhatárolódni egykori vendéglátójuktól, aki azt a szívességet is megtette, hogy előzetes letartóztatása során 2019. augusztus 10-én öngyilkosságot követett el a New York-i Metropolitan Correctional Center börtönben. (Természetesen gyanús körülmények között: zárkatársát áthelyezték, az őt figyelő biztonsági kamerák elromlottak, a két szolgálatban levő börtönőrt pedig elnyomta az álom)

Noha a pedofil milliárdos már nem tud beszélni, holtában is hosszú árnyékot vet neves ismerőseire, akik elfogadták Epstein meghívását, hogy Epstein „Lolita-Expressz”-nek becézett magángépén a „Pedo-sziget”-ként elhiresült St. James Islandre utazzanak egy-egy hétvégi kikapcsolódás kedvéért.

Bill Clintont ábrázoló műalkotás Epstein New York-i palotájában
Bill Clintont ábrázoló műalkotás Epstein New York-i palotájában

A Szépség és a Szörnyeteg

Leginkább Erzsébet királynő második fiára, András hercegre jár rá a rúd. Epstein egyik egykori „udvarhölgye”, Virginia Roberts ugyanis azt állítja, hogy 17 éves korában három alkalommal is le kellett feküdnie a herceggel – Londonban, New Yorkban, illetve Epstein szigetén – és közléseit alátámasztja egy közös londoni fénykép, a „Lolita Expressz” repülési naplója, amely mindkettejüket összehozza a hölgy által említett helyeken és időpontokban.

A reflektorfénybe került András herceg próbálkozott bölcs hallgatással, majd kétségbeesett magyarázkodással is. Egy különösen kínos tévéinterjúban azt ecsetelte részletekbe menően, hogy Virginia Roberts azért (sem) szavahihető, mivel hamisan állította, hogy a herceg együttlétük során látványosan izzadt. Ezzel szemben az a helyzet, hogy ő – mármint a herceg – a Falkland háborúban átélt sokk miatt abban az időben fizikailag képtelen volt izzadni. Több sem kellett persze a bulvárlapoknak, azonnal előásták a partizó – és izzadó – herceget ábrázoló fényképeket, abból az időszakból.

A herceg, aki nem tudott izzadni (Daily Mail)

Honnan jöttek a lányok?

Epstein első számú kerítője nem más, mint barátnője és „mindenese”, Ghislaine Maxwell volt. Ő szervezte be a Palm Beach környéki trailer parkok szegénysorsú gyereklányainak tucatjait „masszőrnek” alkalmanként 200 dollárért, és ő „fedezte fel” a Donald Trump Mar a Lago nevű magán klubüdülőjében kabinoslányként dolgozó tinilány Virginia Robertset.

A befolyásos családból származó és a legmagasabb körökben forgó Ghislaine Maxwell volt az, akinek útján Jeffrey Epstein a társadalom krémjét – köztük András herceget – megismerhette, és arra hajlamos tagjait pedofil hálójának csapdájába ejthette.

Ghislaine Maxwell és a Trump házaspár 2000-ben
Ghislaine Maxwell és a Trump házaspár 2000-ben

Ghislaine édesapja nagyhatalmú sajtómágnás és az angol parlament tiszteletre méltó képviselője volt – egészen addig, amíg ki nem derült, hogy alkalmazottainak nyugdíjalapjából több száz millió fontot elsikkasztott. Robert Maxwell aztán rejtélyes körülmények közt hunyt el; holttestét az Atlanti Óceán közepén ringatózva, a lányáról elnevezett Lady Ghislaine nevű yachtja mellett találták meg. A hivatalos verzió szerint véletlen baleset során esett a vízbe és fulladt meg.

Az időközben letartóztatott Ghislaine jelenleg ugyanannak a New Yorki fogháznak a vendégszeretetét élvezi, ahol Jeffrey Epstein is meghalt. Mivel – Epsteinhez hasonlóan – túl sokat tud az amerikai társadalmi elit pedofil üzelmeiről, nem zárható ki, hogy ő sem éri meg 2021 júliusára kitűzött tárgyalását.

András herceg, Virginia Roberts és Ghislaine Maxwell (Daily Mail)
András herceg, Virginia Roberts és Ghislaine Maxwell (Daily Mail)

A magyar kapcsolat

Jeffrey Epstein magyarországi, illetve kelet-európai felhajtója egy Jean-Luc Brunel nevű francia volt. A perverz milliárdos egymillió dolláros befektetésével 2005-ben Brunel létrehozta az MC2 divatmodell ügynökséget, amely legitim tevékenysége mellett a pedofil emberkereskedelem fedőszerveként is működött, biztosítva az utánpótlást az Epstein hálózatának.

Brunel méltó párja volt Jeffrey Epsteinnek. A francia ügynökről évtizedek óta keringtek a hírek a fiatal modellek elkábításáról, erőszakoskodásról.

Virginia Roberts 2015-ös, Epstein elleni polgári kártérítési perében tett (és az András herceg elleni vallomáshoz hasonlóan 2019-ig zártan kezelt) nyilatkozatában beszámolt például arról, hogy Jean-Luc Brunel három, 12 éves francia kislánnyal ajándékozta meg a születésnapját ünneplő amerikait.

Jean-Luc Brunel és Ghislaine Maxwell (Daily Mail)

Út a csillagokba

Brunel Magyarországon is garázdálkodó ügynöksége „tehetségkutató” versenyeken fedezte fel a 13-17 éves lányokat, akiket mesés modellkarrier ígéretével Amerikába csábított.

Az MC2 által is zsürizett egyik magyarországi „szupermodell” versenyt például az alábbi szöveggel reklámozták: a verseny célja tehetséges fiatal lányok megtalálása, „akik mindennemű tapasztalat, fotók (portfolió) és pénz befektetés nélkül akár egy hónapon belül nemzetközi divatmodellé változhatnak. Mindez lehetséges, csak jelentkezni kell és bejutni a döntőbe.”

A „mindennemű tapasztalat és pénz befektetés nélkül” Amerikába kiutaztatott kislányoknak rá kellett ébredniük a keserű valóságra: nagyjából egy százalékuk volt olyan kiugró tehetség, akiből csakugyan sztármodell lett. A többiek a modellvilág zavaros mélységeiben keringő szexuális ragadozók áldozatává váltak. Ezek a lányok nem még csak nem is sejtették – és ma sem sejtik -, hogy a „tehetségkutatók” eleve ezzel az aljas céllal „fedezik fel” őket egy tehetős pedofíl vevőkör számára.

Virginia Roberts vallomása szerint az MC2 modellügynökség útján szerzett lányokat Epstein és Brunel New York-i bekamerázott lakásokban kényszerítette prostitúcióra.

A nemzetközi emberkereskedelem ezen Brunel-féle modellje a pénzmosáshoz hasonlítható, azzal, hogy itt nem a bűnösen szerzett tulajdon eredetét, hanem a célját leplezik el, és így a modellügynökségek álcája alatt legitim módon mozgathatják áldozataikat országhatárokon keresztül.

Az általános iskolai végzettséggel rendelkező lányok pedig – kiszolgáltatottságuk miatti félelmükben, vagy a karrier reményében – hallgatnak. Nem véletlen, hogy a mostani botrány hatására több nagy divatház is úgy döntött, a jövőben nem alkalmaz kiskorú modelleket.

Az MC2 ügynökség – amely nemcsak Kelet-Európából, hanem a világ minden részéről szállította a fiatal lányokat Epstein pedofil hálózatának – nem élte túl a pedofil botrányt, Palm Beach-i irodája elhagyatottan áll. Az Epstein halála után egy ideig bújkáló, majd Brazíliából előkerült Brunel ellen pedig a francia rendőrség folytat eljárást.

Jean-Luc Brunel
Jean-Luc Brunel

Nekünk is volt hercegünk

Annak érzékeltetésére, hogy mennyire kiszolgáltatott és kizsákmányolható egy gyereklány-modell még a saját hazájában is, elég felidéznünk az 1985-ben megrendezettelső magyar szépségkirálynő választást.

Annak ellenére hogy a versenyt a szocialista állampárt óvó figyelme övezte, a résztvevőket megalázták, escortlányként használták, filléres szerződésekkel kizsákmányolták.

Azt, hogy a szervezőket immár nem tartották fogságukban a szocialista erkölcs idejétmúlt skrupulusai, az is jelezte, hogy tárt karokkal fogadták a Molnár Csillához hasonló 16 éves gyereklányok jelentkezését is.

Az akkoriban még fotóművészként működő – később maffialeszámolásban elhalálozó –
Fenyő János és hasonszőrű társai meztelen fotózásra kényszerítették a kiskorú lányokat, majd a képeket eladták a német Lui szexmagazinnak.

A tinédzser szépségkirálynőnek, Molnár Csillának is kerítettek egy herceget, ha nem is az angliai Windsor házból. Az akkor 43 éves Frederic von Anhalt herceg – a szokásos recept alapján – amerikai modellkarrier, német filmszerepek lehetőségeivel kábította a fiatal lányt.

Akkoriban még más idők jártak, és sajtóinterjúiban von Anhalt nyíltan dicsekedett azzal, hogy egy 17 éves gyereklány a szeretője.

Mindezen cselekmények többé-kevésbé már akkoriban is bűntettnek számítottak, ma pedig már egészen biztosan: tiltott pornográf felvétel, kerítés, emberkereskedelem lenne a menün.

Frederic von Anhalt herceg
Frederic von Anhalt herceg

Dr. Györei Péter ügyvéd

Ajánlott írásaim:

A darnózseli hentes ítélete egy csapással zúzta szét a VV Fanni-gyilkosság vádlottjának reményeit

A pedofil milliárdos hálózata Magyarországig elért

Győri gyermekgyilkos: a végzetes szakvélemény

Miért baj, ha a bűnözők kártérítést kapnak?

A darnózseli hentes és a tökéletes bűntény

A Hableány tragédiája: felháborító koreai követelések

A “soroksári futónő” gyilkosa: 5 évvel ezelőtt kellett volna megfogni?

A kutya, aki törvényt írt

VV Fanni halála és a Durst-védelem

Házkutatás bírói engedély nélkül? Magyarországon ezt is lehet!

VV Fanni: Megér az igazság 300 milliót?

Miért ölte meg magát a 17 éves magyar szépségkirálynő?

Marian Cozma családját cserbenhagyták

Drogsziget Budapesten

Autós rodeo Fiat Puntóval: Így győzött az igazság a Rezesova ügyben

Miért ugrott a halálba a Lánchídról az angol arisztokrata?

Korrupt rendőrök a maffia zsoldjában

Hogyan üldözzük a drogmaffiát?

Taktikai hiba a VV Fanni nyomozásban?

VV Fanni esete – ha nincs holttest, nincs bűncselekmény?

Igazságos volt-e a Viszkis Rabló büntetése?

Ronaldo börtönbe mehet nemi erőszakért?

Epstein és Maxwell (Daily Mail)